maanantai 14. tammikuuta 2013

Pysäyttävä uutinen


Maanantaina sain tietää että tuttavallani on todettu syöpä. Asian miettiminen konkretisoi hyvin sitä mitä olen aina pyrkinyt sanomaan ja miten olen pyrkinyt parhaani mukaan itse ajattelemaan. Elän nimittäin hyvin etuoikeutettua elämää saadessani olla ylipäätään perusterve ja saan vieläpä treenata terveenä kohti unelmiani ja sitä kautta elänkin jo nyt omaa unelmaani. Muutenkin täällä länsimaissa eletään ja mässäillään sellaisessa yltäkylläisyydessä, ettei sitä edes  tajuta. Elämän perusarvojen, kuten terveyden arvostaminen unohtuu hyvin helposti. Vaikka pyrinkin aina ajattelemaan positiivisesti niin tuollaisen uutisen kuullessaan sitä pysähtyy ja tajuaa kuinka ne omat huolet ja murheet sijoittuvat kuitenkin yleensä elämässä ei edes sekundäärisiin, vaan täysin tertiäärisiin asioihin.

Onneksi kaverini ennuste on kuitenkin hyvä. Hän suhtautuu asiaan erittäin hyvin, ei aio jäädä murehtimaan, vaan on päättänyt selättää koko sairauden. Täydet Rispecktit asenteesta ja toivon sydämeni pohjasta että homma menee hyvin, kaverini onnistuu, parantuu ja saa jatkaa mahdollisimman normaalia elämää. Life goes on! Ja onnea matkaan!


7 Weeks outTässä päivityksessä tulee nyt olemaan poikkeuksellisen paljon videoita. Alunperin tarkoituksenani oli tehdä yksi koostevideo kuluneen viikon treeneistä. Videon pituus venähti kuitenkin sen verran pitkäksi ettei sitä varmaan olisi moni jaksanut edes katsoa ja pätkinkin sen nyt tuollalalilla useampaan osaan.

Maanantai: Rontti 2h punnerrusreeni
1.Akseli 100,6kgx3,3 110,6kgx1,2 telineestä punnerruksen negatiivinen 130kgx1neg.
2.Sirkuskäsipaino about 8 lyhyttä sarjaa, paras sarja taisi olla noin 55kg kässärillä 3 ja 3.Päälle kepeaapenkkiä ja muita apuliikkeitä.

Tiistai: Aamulla rive
Raakariven opettelua, päälle muutama polymeerinen loikka
Illalla maastaveto

175kgx5, 200kgx5 230kgx8 ja hermoston avaus 140kx 2x1. Päälle testasin maksimiykkösen etukyykkyvariaatiossa.

 

Keskiviikko: Aamulla takaolkapäiden, selän, pohkeiden ja hauksien boudaus
Salilla ei ollut aamulla kuuden jälkeen KETÄÄN muuta, kuin joku outo tyyppi joka vaan virnisteli peilistä. ;) Pohkeille otin alkuun 100-toiston restpause-sarjan ja päälle podasin yläkroppaa.

 Illalla: Keskivartalon voimatreeni
1.Voimapyörä BWx14, BW+10kgx8, BW+15kgx6, BW+20kg4
2.Kylkinostoja selänojennuskoneessa 20kg hanttelilla 3x10
3.Pudotussarja vatsarutistuksissa levypainoin 60kgxmax->40kgxmax->20kgxmax->BWxmax
4.Vatsarutistus ylätaljassa 1srj
5.Pari sarjaa selänojennuksia BW+40-60kgx8-10

Päälle väännettiin Nallen kanssa kilpaa gianttia hauiksille ja vähän tein vielä lisää myös takaolkapäitä sekä pohkeita.

 Torstai: Aamulla keuhkojen avaus
Keuhkojen avaus ”classikko wod:lla” vuoden 2008 CrossFit Gameseista 5kierrosta aikaa vastaan: 5xmaastaveto 125kg+10xburbee ja aikaa tuohon kului 3:16.

Illalla etukyykkyvariaatiota ja apuliikkeitä
Koska seuraavat kisat ovat jo todella lähellä, en tee enää syviä takakyykkyjä vaan enemmänkin lajinomaista variaatiota etukyykystä.  ”Kyykyn” lisäksi tein GHR:ää kuminauhoilla, ja muutaman sarjan tasajalkaloikkia narun ylitse avaamaan hermostoa. J

Perjanta: Hieronta ja lepo treeneistä
Olkapäiden ja forkkujen hieronta by Teemu
Lauantai: Kaksi punnerrustreeniä

Lauantaina tein tosiaan kaksi punnerrustreeniä, päivällä akselia ja illalla sirkuskäsipainoa+apuliikkeitä. Akselin osalta pitää työnnön lisäksi rinnallevetoa parantaa huomattavasti.

Akselitreenin työsarjat tässä:
 
Sirkuskässärin kanssa hokasin pari uutta suoritusteknistä hommaa . . J Päivätreenissä otin akselin lisäksi muutaman sarjan takaolkasoutua ja iltatreenissä tein kässärin lisäksi kapean penkin loppuojenusta, ranskalaista vipareita, hammerhauiskääntöjä ja face-pull:a. Valitettavasti unohdin varsinaisen kameran himaan, joten kässäripunnerruksista nyt vain tämä (muistaakseni treenin toinen työsarja) Samsungilla kuvattuna (kuvan laatu on mikä on). Painoa kässärissä tuossa sarjassa vähän reilu 55kg, pyrin taas lisäämään painoa seuraaviin treeneihin . . J

 
Sunnuntai: Päivällä lajitreeniä Hartikasen Jannen vetämänä Heinolassa

Sunnuntaina alkuperäinen suunnitelma oli viedä edellisviikolla valmistamamme lajitreenikamat Luumäkeen ja tehdä pieni treeni sielä. Olin yön ovella ja heräilin vasta puolelta päivin. Herätessä allekirjoittanutta odotti kuitenkin mukava yllätys, Janne oli laittanut viestiä, että on menossa Heinolaan treenaamaan ja jos on intoa, niin mukaan mahtuu. Intoahan löytyy joten ei muuta kun aamupala naamaan ja nokka kohti Heinolaa. Janne, Niko ja kumppanit tekivät punnerruksia, mutta koska itse olin edellisenä päivän punnertanut jopa kahdesti otin kävely ja kantolajeja, joihin Jannelta tuli taas aivan loistavia tipsejä, pikku nyansseja merkkariin sekä erilaisia otteita tynnyriin. Iso kiitos Jannelle vinkeistä! J


Illalla venyttelyä
Kävin tosiaan vielä illalla ihan vasetin Kuntokeskus Ykkösellä tekemässä palauttavat 30sek venytykset koko kropalle.
Kokonaisuudessaan viikko oli treenien osalta aivan loistava ! One more effective week ja näitä lisää ! ! J

:Sami

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti