maanantai 18. maaliskuuta 2013


Kokonaiskuvaa ja analyysia Arnold´s Sports FestivaaleiltaTäytyy todeta että kokonaisuutena Arnold´s Sport Festival oli enemmän kuin näkemisen arvoinen tapahtuma! Väkeä oli törkeän paljon! Tapahtuman kokoluokasta kertokoon se että viime Kesäolympialaisissa oli 10 000 kilpailijaa, tämän vuoden Arnold´s Sport festivaaleilla vastaava luku oli 18 000. :D

Omalta osaltani perjantaipäivä ja sitä edeltävä aika meni aika pitkälti itse oleelliseen eli kilpailuihin keskittymiseen. 

Kilpailun aikana olikin ihan pro-olo kun lajien välissä sain painella vaan fyssarin juttusille, kertoa mistä kiristää ja tyttö rupesi hieromaan paikkoja auki. :) Muutenkin täytyy mainita että kyseiset kisat olivat kyllä kokonaisuudessaan todella hyvin järjestetyt. Tulokset tulivat huoltajien sekä kilpailijoiden tietoon lajien välissä, toimitsijoita oli riittävästi ja muutenkin homma siltä suunnalta homma pelasi. 


Lajien välissä hierottavana ja kerrankin mua hieroi joku muu kuin Teemu.. ;) :D

Lauantaina lähdettiin enemmänkin kiertelemään ja ihmettelemään itse messuja kavereiden kanssa.

Muutamamia kuvia festareilta:
Minä ja yksi meikän lemppari voimailijoista Misha Koklyaev

Mahtava showmies Andy Haman ja mä
Larissa Reis..
Suoniotsasami ja Jay Cutler
Mina ja Jessica Power Princess Scofield (tyttö joka vetää yli 240kg maasta.)
Mä ja supermies Kert Lipponen messuilla

Allekirjoittanut ja kova kilpakumppani ja hyvä tyyppi Jenkeistä: Kalle Beck
 Olihan siellä messuilla monenlaista näkemistä ja kokemista. Pari t-paitaa tuli napattua jostakin puristusvoima ja punnerrustestistä. Porukkaa messuilla alkoi olla puolenpäivän jälkeen niin paljon ettei sekaan meinannut mahtua, parhaimmat ajat osastoilla pyörimiseen olivatkin aamut ja illat ennen sulkemista. Parhaimmat löydöt jotka messuilta mukaan tarttuivat olivat erilaiset vastuskumit (25-80paunaiset ja 60-150paunaiset), "hieromasauva the stick a toothbrush for muscles" ja SlingShot, jonka ostin itseltään Mark Belliltä (on muuten jäätävän hyvä apuliikke päänpäälle punnerruksiin tuo kapeapenkki slingshotilla).

Lauatai päivällä käytiin Teemun kanssa katsoamassa päälavalla ammattilaisvahvamiesten kilpailujen maastaveto-osio ja nähtiin tämäkin maailmanennätys aivan vierestä ja livenä. 


Kuten videolta näkyy oli tuoa 1128paunan eli about 512kg maailmaennätysveto niin törkeän kevyt, että varoja näytti jäävän kymmeniä kiloja !

Illalla suunnattiin koko porukalla hieman eripuolelle kaupunkia sijaitsevaan auditorioon katsomaan ammattilaiskehonrakennuskisoja. Pullistelukisojen väliajalla myös ammattilaisvahvamiehet kisasivat oman kilpailunsa finaalilajin, yhden lemppareistani, eli sirkuskäsipainopunnerruksen. Joten erittäin viihdyttävä siis !

Täytyy todeta että kyllä ammattilaiset on ammattilaisia ja hurjien lihasmassojen lisäksi myös esiintyminen on ammttimaisella tasolla. Vai mitä tuumaatte esimerkiksi tästä vapaaohjelmasta: 


Livenä tuo esiintyminen on vieläkin vaikuttavampaa kun kaikki musiikin iskut ja poset osuvat just eikä melkein ja tuotakin esiintymistä olisi katsellut vaikka kuinka kauan. Eikä Darremin vaparilla ironnut edes parhaan poseeraajan pysti, vaan se meni tälle veijarille: 

Koska kehonrakennus ei ole pelkkää vapaaohjelmaa kertokoon kilpailun tasosta ylipäätään se ettei edellä mainituista herroista kumppikaan päässyt finaaliin. Ensimmäinen joka pääsi finaaliin oli Cedric McMillan:

Cedric on tällähetkellä ehdottomasti yksi allekirjoittaneen suosikki pro-podareista, estetiikka kohillaan. Oltiin Teemun kanssa hieman äimän käkenä kun Cedric kuulutettiin finaali kuusikon viimeiseksi eli kuudenneksi, yleisökin buuasi ja reagoi tuomariston päätökseen todella kovin. Oltiin tosiaan katsomassa vain loppukilpailu eikä aamun vertailuja, joten kokoanaiskisaan en voi ottaa kantaa. Iltakisan mukaan olisin kyllä Cedricin ehdottomasti rankannut ylemmäksi. Selkäosasta Cedulla kyllä näytti paikanpäällä hieman pehmeältä, myöhemmin kuvia katsoassa pehmeys suhteessa muihin korostui joten kai se oli sitte se mistä sakotettiin. Rakenne oli kuitenkin porukan paras. Muuten en sen räikeämpää sanottavaa löydä, Dexter voitti ihan ansaitusti, Pakulskilla törkeät massat ja most muscular-palkinto meni hänelle niin ikään ansaitusti. Kokonaisuudessaan oli kyllä mahtavat keho kisat ja aiva über hieno kokemus oli nähdä nämä karkelot paikanpäältä ! :)
Kehokisojen väliajalla päästiin taas voiman pariin kun lavalle astelivat vuorostaan pro voimailijat. Vahvamieskisan finaalilajina oli yksi omista lemppareistani eli sirkuskäsipainopunnerrus. Tänä vuonna kokonaiskisan voitti Liettuan Vytautas Lalas. Tykkään kyseisestä jutikasta senkin puoleen että hän on 179cm, eli itseasissa abouttista yhtä lyhyt mitä meikäläinen. Vaikka vartta ei ole yhtä paljon mitä muilla niin voimaa on sitten senkin edestä:
Kaikenkaikkiaa koko kisaviikonloppu oli aivan mahtava kokemus. Vaikkakin itselläni jäi omasta kisasta hieman hampaankoloon ja jo pelkästää se takia haluan revanssin mm:iin, niin lisämotivaatioa uuden mm-paikan metsästykseen antaa koko festivaalit kokemuksena ! 

Kisoja seuraavana päivänä ensimmäinen jenkkilän burger challenge; neljä paunaa, eli vajaa kaksi kiloa
Nyt ollessani taas kotioloissa ja jatkuvasti netin perässä koetan naputella vielä tämän viikon aikana pienen koosteen lomaviikosta Losissa.

Treeneistä ei tällä hetkellä ole kummempaa kerrottavaa, tietynlaista ylimenokautta viettelen. Treenaannut toki olen, mutta täysin stressaamatta ja enemmänkin höntsäillen. Muutamia uusia juttuja tarttui jenkkilän reissulta omiin treeneihin mukaan, mutta niistäkin lisää tuonnempana. :)

:Sami

3 kommenttia:

  1. Hyvä Sami ja tsemppiä tuleviin treeneihin! Saamasi kokemus Arnoldissa on varmasti hyödyksi tulevissa MM-kisoissa (joihin varmasti pääset samalla periksiantamattomalla asenteella).

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia Minbaari ! ! :) Se onkin nytten päätavoite että saan paikan tulevista MM-kisoista ja haluamani revanssin . . :)

    VastaaPoista
  3. Piti oikeen toppatakki laittaa Jayn viereen kuvaan, että et näyttäs nii pieneltä? :)

    VastaaPoista