TaustaaTällä hetkellä

Strongman fitness ja vahvamiesurheilu

Olen 26-vuotias, täysin naturaali ja juuri Strongman Fitneksen suomenmestaruuden voittanut nuori mies sekä lajini Suomen mm-edustaja. Urheilu ja siinä menestyminen on elämäntapani ja intohimoni, näin on aina ollut. Tällä hetkellä valmistaudun helmi- maaliskuussa Arnold's sport festivaaleilla pidettäviin strongman fitneksen mm-kilpailuihin. Tavoitteena minulla on luonnollisesti tehdä kaikkeni jotta menestyn mm-kilpailuissa. Tiedän kyseisiin kilpailuihin tulevan todella kovia kilpailijoita Briteistä, Australiasta ja Amerikasta, mutta todella kova aion olla itsekin. Kisassa olevat lajit ovat tiedossani jo nyt, ja onneksi joukossa on runsaasti minulle luontaisesti hyviä ja sopivia lajeja. Olen parhaimmillani päänpäällepunnerruksissa ja maastavedoissa, lisäksi omaan myös runsaasti sitkeyttä ja suomalaista sisua. Haluan kuitenkin olla realisti ja kyseessä on vasta elämäni toiset vahvamieskilpailut, joten jo päästessäni finaaliin, eli 10:n parhaan joukkoon olen enemmän kuin tyytyväinen, onnistuessani minulla on kuitenkin mahdollisuudet mihin vain.Tervetuloa seuraamaan matkaani kohti maailman suurinta fitness-alan tapahtumaan  Arnold's sport festivaaleja.


Strongman Fitness suomen mestaruus 2012

Keväällä 2012 törmäsin juttuun Strongman Fitneksestä, joka on alle 175-paunaisten vahvamieskilpailu. Kyseisessä luokassa on maailmalla kilpailtu jo jonkin aikaa, mutta vasta nyt laji rantautui Suomeen. Olin aiemmin kesällä 2010 kokeillut salitreenien ohella vahvamieslajeja ja huomannut jo tuolloin olevani kyseisissä lajeissa erittäin lahjakas, ajattelinkin joskus kilpailevani vahvamieslajeissa. Luettuani tästä 175 paunan, eli alle 80 kg vahvamiesluokasta ajattelin sen heti olevan oma juttuni. Istuimmekin valmentajani Teemu Elorannan kanssa jälleen kerran alas ja löimme kisatavoitteen lukkoon, se oli Strongman Fitneksen Suomen mestaruuskisat. Kyseiset kilpailut pidettiin Hämeenlinnan Power Weekend-tapahtuman yhteydessä marraskuussa 2012, josta tulee myös tv-kooste joulukuun aikana.

Lajiharjoittelut aloitin heinäkuussa ja valmistauduin SM-kilpailuihin treenaamalla kahdesti päivässä, viitenä tai kuutena päivänä viikossa. Treenasin kolme viikkoa ja huilasin yhden, kyseinen systeemi toimii kohdallani erittäin hyvin, koska olen jo vuosia totutellut suuriin treenimääriin ja kroppani kestää mittavan volyymin. Tuloksena kyseisestä projektista tuli lajin Suomen mestaruus ja mm edustuspaikka Arnold Festivaaleille Amerikkaan. 


SM 2012 farmarikävelyMuu urheilu:

Classic Bodybuilding

Nuorempana harrastelin monia lapsille tyypillisiä lajeja; hiihtoa, yleisurheilua jne. Eniten innostuin kuitenkin karatesta, motocrossista ja erilaisista extreme-lajeista. Kyseisten lajien oheisharjoitteluna tuli teini-iässä mukaan painoharjoittelu. Äitini osti tuolloin minulle ensimmäiset käsipainoni kotiin, joilla harjoittelinkin tuolloin lähes joka ilta. Pian painoihin täytyi saada ”lissee levyjä” ja hitsailinkin itselleni ensimmäisen levytankoa muistuttavan akselin, jossa painoina toimivat auton renkaat vanteineen. Armeija-aikana aloin käymään oikeilla kuntosaleilla ja punttien kolistelu alkoi tuntua yhä enemmän omalta jutultani. Huomasin kehittyväni, kasvavani ja voimistuvani hyvin nopeasti, joten muut lajit saivatkin jäädä. Aluksi painoharjoittelu oli toki puuhastelua jota tein omaksi huvikseni ja muiden kiusaksi, vuosi vuodelta homma kuitenkin meni vakavammaksi ja 2008 pääsin erään lisäravinnefirman järjestämään valmennusryhmään, ja tuolloisen classicbodybuildingin Suomen mestarin Teemu Isoahon silmien alle. Kyseisen valmennuksen myötä löinkin jo tuolloin lukkoon ensimmäinen kilpailutavoitteeni, joka oli kilpaileminen classic bodybuildingissa 2011-syksyllä, tuloksena ensimmäisestä kilpaprojektista oli kyseisen lajin tulokasmestaruus 2011. Kyseinen kilpailu oli minulle erittäin tärkeä, koska minulle oli jo vuosia ihmiset sanoneet minun olevan erittäin lahjakas ja nyt sain itselleni todistuksen että asia todella on näin. 2011-syksyllä minulla kuitenkin alkoi heti kilpailuviikonlopun jälkeen täysin uusi työ ja päätin että kyseisenä syksynä en kilpaile noviisikisoja enempää, vaikka rahkeet olisivat jo tuolloin riittäneet varmasti paljon pidemmällekin.
Kyseisenkin projektin onnistumisesta iso kiitos kuuluu läheisteni lisäksi nykyiselle valmentajalleni Teemu Elorannalle, jonka kanssa aloitimme aina vain tiivistyvän yhteistyön tammikuussa 2011.

Kuva täältä"Extrana" otevoimailu

Lisäksi olen kilpaillut muutaman kerran otevoimailussa ja tuloksena siitä yksi sm-mitali. Otevoimailussa en kuitenkaan ole vielä päässyt lähellekään tavoitteitani. Sillä kyseisiin kilpailuihin olen mennyt lähes ”treenaamatta” koska aina on prioriteeteissa siintänyt jotkut isommat ja tärkeämmät kilpailut. Tästä syystä en ole vielä saanut parasta kuntoani otevoimailulavalle ja esimerkiksi tähänastinen rautakoura 150 kg salkkujen pidon ennätyksenikin on tehtynä kilpailujen ulkopuolella, mutta valvotuissa olosuhteissa. Kyseinen ennätys on 42 sek, joka on Virtasen Jannen kanssa jaettu Suomen rankingin kautta-aikojen neljänneksi kovin aika. Tarkoituksenani on toki parantaa kyseistäkin tulosta tulevaisuudessa roimasti ja saada tehtyä uusi ennätys nimenomaan kilpailuolosuhteissa ja tiedän onnistuessani pystyväni siihen.

Rautakoura SM-kilpailut 2011
Yleistä

Kaiken kaikkiaan olen kulkenut elämässäni jo nyt varsin normaalista poikkeavan polun. Alun perin olen kotoisin pienestä kylästä Luumäeltä ja peruskoulun jälkeen menin suoraan töihin oppisopimuksella paikalliseen hydrauliikka- ja pneumatiikka alan pienyritykseen. Työskenneltyäni kyseisissä tehtävissä päätin kuitenkin tähdätä elämässäni pidemmälle ja hain 17-vuotiaana vapaaehtoisena armeijaan ja samaan aikaan iltalukion oppilaaksi. Aloitinkin lukio-opintoni jo armeija aikana käyden pidennetyillä iltavapailla ensin korottamassa peruskoulun numeroitani ja siirtyen sitä kautta lukion varsinaisille kursseille. Armeijan jälkeen jatkoin lukio-opintojani töiden ohella ja valmistuin ylioppilaaksi keväällä 2008. Heti tämän jälkeen hain suoraan Kymenlaakson ammattikorkeakouluun kone- ja tuotantotekniikan koulutusohjelmaan suuntautuen automaatioinsinööriksi. Ammattikorkeakouluopintojeni yhteydessä olen opiskellut mahdollisimman kansainvälisesti, ensin vuonna 2011 intensiivikurssilla Stralsundissa Saksassa ja kevät lukukauden 2012 olin vaihto-opiskelemassa Växjössä Ruotsissa. Länsinaapurissa ollessani minut doping-testattiinkin kesken salitreenien ja tästä tapahtumasta minulla on hauskojen muistojen lisäksi kyseisen testin tulokset todisteena puhtaudestani. Automaatioinsinööriopintoni ovat juuri viimeistelyä vaille valmiina, jäljellä on enää kaksi tenttiä ja opinnäytetyön kirjoitus, joka on täydessä käynnissä.

Nyt syksyllä mietin kokonaan työelämään siirtymistä ja tähän minulle tarjoutuikin loistavia mahdollisuuksia. Päätin kuitenkin opiskella vielä lisää ja sain opiskelupaikan seuraavasta oppilaitoksestani. Kyseiseen valintaan päädyin koska elämäntilanteeni on vielä sellainen että voin jatkaa opiskelujani ja kyseinen koulutus antaa minulle valmiuksia turvallisuusalan lisäksi myös teknisellä alalla etenemiseen. Olen siis koko aikuisikäni treenaamisen lisäksi opiskellut ja tehnyt töitä. Olen nuoresta iästäni huolimatta toiminut teknisellä alalla myyjänä, asentajana, sekä suunnittelijana yhteensä liki 10 vuotta ja samaan aikaan myös järjestyksenvalvojana sekä järjestyksenvalvojien esimiehenäkin ravintoloissa, yökerhoissa ja tapahtumissa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti