maanantai 25. maaliskuuta 2013

Treenipäivitys: 

2013 MM:ien jälkeinen ylimenokausi ja höntsäilyä


Heitetään tähän väliin pientä treenipäivitystä. Kisojen jälkeen olen toki treenannut, mutta samalla vietellyt tietynlaista ylimenokautta. Treenit ovat olleet huomattavasti kisavalmistautumisia stressitömämpiä, sellaista fiilispohjalta tapahtuvaa "höntsäilyä". Pääliikkeissä olen tehnyt about kolmen toiston sarjoja. Enimmäkseen olen panostanut päänpäällepunnerruksiin, maastavetoon ja etukyykkyyn. Pyrin muutenkin tänävuonna kehittymään ko. liikkeissä kaikista eniten. Lisäksi minulla on kova halu kehittää myös takakyykky sekä kapea penkkipunnerrus kunnioitettavalle tasolle. Normaalisti tosiaan pääliikkeessä olen tehnyt about 3x3 sarjan ja sitten liikkeestä riippuen jonkinlaisen "over loadingin". Esimerkiksi kapeassa penkissä tämä over load on tarkoittanut sitä, että otan noiden 3x3 sarjojen päälle yhden tai kaksi pidempää sarjaa Sling-Shottia käyttäen. Muutenkin pyrin nyt kokoajan hallitsemaan suurempia romuja. Kovasti olen tykästynyt päänpäällepunnerruksen apuliikkeenä tuohon kapeaan penkkiin ja Sling-Shot:iin, jonka ostin muuten itseltään Mark Bell:ltä. Muita treeheihin jenkkilän reissulta mukaan tarttuneita juttuja ovat mm. muutamat eri vahvuiset vastuskumit. Vastuskumeja käytän tällä hetkellä pääasiassa maastavedossa keventämään noston alkuosaa, vedosta tulee näin tehtynä enemmän pukuvetoa vastaava (kisoissa veto tulee todennäköisesti olemaan usein pukuveto). Nautin kovasti tästä "off-season" treenaamisesta ja homma kulkee . . :)

Kohta muutan opiskelun perässä viikoiksi Tampereelle ja sitten treeneihin tulee todennäköisesti vielä paljon lisää uusia juttuja joista olen todella innoissani! Niistä tarkemmin tuonnempana. ;)

Tällä viikolla treenit meni järjestyksen puolesta hiukan nurinkurisesti kun treenasin kyykyn ennen päänpäällepunnerrusta. 

Viikon treenit:

Maanantai:  Huili (olin tehnyt vedon+apuliikkeet sunnuntaina)
Tiistai:        Kyykky
Keskiviikko: Päänpäällepunnerrus tukilla+apuliikkeet
Torstai:        Kapeaapenkkiä+ojentajuttuja sekä bodybalancea Lahdessa
Perjantai:    Maastaveto
Lauantai:     Aamu:Maven apuliikkeet Ilta:Tukki+olkapäitä&selkää
Sunnuntai:   Huili


Tässä kyykkyjä tiistailta: 


Kyykkytreenissä mulla toimi varmistajana "Mega", hyvä tyyppi ja loistava varmistaja ! :)

Tukkipunnertelua keskiviikolta:
Torstaina oli tosiaan tiedossa speciaalimpi treeni lahdessa kun kävin Eveliina Tistelgrenin kanssa treenaamassa ojentajat. Oikkarit väännettiin "mun johdolla" ja Eve sitten vastaavasti opetti mulle bodybalancea (yhdistelmä yogaa, pilatesta ja chi:tä). Bodybalancen asennot ja harjoitukset ovat (kuten oletinkin) yllättävän hankalia. Olen kuitenkin ko. jutuista kiinnostunut kehonhuoltona ja tukilihaksien vahvistajana. Lisäksi kaikenlaisten rintarankaa avaavien juttujen oppiminen ja käyttäminen on itselleni todella hyödyllistä ihan jo voimantuotonkin kannalta. 

Normaalisti olisin siis treenannut kapeanpenkin (joka on mulle apuliike päänpäällepunnerruksiin) tukkitreenin päälle, mutta koska tämä ojentajien speciali kurmootus oli sovittu jo aiemmin saivat ojentajat nyt "normaali"treeneistä poiketen oikein kunnolla osumaa.

Omat sarjani menivät ko. päivänä jotakuinkin näin:

Kapeapenkki 110kg x3, 115kg x3, 120kg x3, 125kg x3, 130kg x3 -> Sling shot 130kg x5,5
Kapeapenkki kuminauhalla (pieni) 80kg x 10 100kg x 5 , merkistä x2+1
Über kapeapenkki 80kgx8, 100kg x2+1
Pystypunnerruksen loppuojennus istuen: Kuminauhat (2x20-80lbs) 1x8
Kick back 3x8-12 8-12,5kg
Ranskista alavinopenkillä pudotussarja pakkotoistoin+punnerruksin 1sr
Ranskista päänpäällä 1srj
Supisteluita ristitaljassa 4srj.

Eli päivän sana oli kapeapenkki ja älytön määrä muita ojentajaliikkeitä. :)

Pari kuvaa:
Eve ja kapea penkki kuminauhoilla

Joku rumempi penkkaaja ja torstain 1st työsajraK&M:llä

Evestä sen verran, että jos joku ei tiedä niin Eveliina on viime vuoden nuorten Fitneksen suomenmestari ja mm-edustaja. Eve kisaa 13.4 Helsingin Kulttuuritalolla Disturb Fitness Classicissa ja enemmän kuin todennäköisesti  matka jatkuu siitä kohti kevään EM-kisoja! Tulkaa kaikki kannustamaan Eve voittoon! Asenteesta ei homma ainakaan kiinni jää, sitä nimittäin "taskuduraselilta" löytyy enemmän kuin monelta äijältä yhteensä ! !

Perjantain paras maastavetosarja:

Viikon viimeisestä treenistä ja viimeisestä treenistä ennen kevennystä kaikkien jumien kanssa nostettu 112kg tukki. Eikä painanut mitääÄÄn ! :D ;)
Mikäli joku nyt kuvittelee allekirjoittaneella nousseen veden päähän ja meikäläisen olevan niin amerikkaa ettei enää suomeksi voi edes videoita tehdä niin näin ei kuitenkaan ole. Pyrin tällä hetkellä tekemään noita youtube videoita lontoon murteella, koska suuri osa mun kanavan tilanneista on muun kuin Suomen kielisiä, eivätkä he ymmärrä tästä meidän hullusta kielestä mitään. :D Lisäksi olen jopa saanut toiveita että puhuisinkin englantia noissa videoissa koska mun aksentti on kuulemma "eeppinen" :D No katsotaan riittääkö pokka jossain vaiheessa ruveta puhumaankin. ;)

Eli sellasia ovat tämän hetken höntsäilytreenit ja tästä lähetään tuloksia ja voimatasoja kehittämään . . :) Nyt pidän huili, eli kehittymisviikon ja sitten alkaa uudet kuviot Tampereella!

Sitten vielä ilouutinen: Yksi omista lemppari treeniboostereista CRAZE on nyt loistavassa tarjouksessa Fintesstukulla ! ! 
Itse käytän ko. tuotetta etenkin pitkissä lajitreeneissä, jolloin treenaan monesti useamman lajin putkeen ja crazen avulla virtaa piisaa! Tuote on myös yksi Tukun myydyimmistä tuotteista, joten laaja käyttäjäkunta allekirjoittanut mukaan lukien ei voi olla väärässä. Kyse on siis oikeasti hyvästä tuotteesta ja loistavasta tarjouksesta (joka on voimassa vielä tiistain). Olkaa nopeita ja tilatkaa niin rupeaa treenit kulkemaan ! ! 
Nähdään ja kuullaan !

:Sami

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti