maanantai 28. tammikuuta 2013

5 weeks out

Maanantai 21.1.2013 Aamulla Kevyt cardio+venyttelyä

Crossari 5min, soutulaite 5min (ihan vaan vähän lämpöä kroppaan) ja reilu puolituntia palauttavaa venyttelyä.

Illalla Lisää venyttelyä


Palauttavaa venyttelyä China Centterissä with Nalle.


Tiistai 22.1.2013 aamulla Raa'an rinnallevedon opettelua akselilla

Lyhyitä sarjoja/ykkösiä vähän reiluun 100kg asti.

Illalla: Maastaveto

Tulevissa mm-kisoissa on yhtenä karsintalajina maastavetoyhdistelmä. Kyseinen yhdistelmä sisältää akselivedon, normaalin tankovedon ja autonperännoston toistoina. Kisoissa puvun käyttö on sallittu, joten hommasin nyt sitten oikein viimeisen päälle ryijyn Metallilta. Testattiin ensimmäistä kertaa ko. pukua ja mentiin normaalitangolla 265kg asti, tuntui yllättävän kevyeltä ja varoja jäi. Enempää ei kuitenkaan tällä kertaa vielä otettu koska paino oli jo sama mitä tulevissa kisoissa ja tämä oli tosiaan vasta ensimmäinen treeni puvulla. Aikaisemmin en ole muutenkaan noiden varusteiden kanssa sen kummemmin puuhannut, mutta koska tulevissa kisoissa puvun käyttö on sallittua, niin otetaan tämäkin hyöty nyt käyttöön. Puvun hommasin sopuhintaan Metallilta ja Ano Turtiaiselle iso kiitos kaikista vinkeistä sekä neuvoista puvun kanssa nostamiseen liittyen. On aina mukavaa kun maestrot jaksavat neuvoa ! :)

- Kunnon lämmittelyt soutulaitteella, kepillä jne.
Lämmittelynä maastavetoja raakana.
Puku päälle ja ykkösiä 265kg asti.
Päälle GHR:ää, takareisiä, selänojennuksia, takaolkapäitä, epäkkäitä, flatseja ja vähän pohkeita.


Videolla ko. päivän viimeinen veto, varoja jäi mukavasti. . :)

Torstai 24.1.2013 Aamulla Päänpäällepunnerruksen tekniikkatreeni tangolla

Illalla Vauhtipunnerruksia allamenolla akselilla+keskivartalon voimaa

Lyhyitä sarjoja ja ykkösiä tekniikkaa hakien 109,4kg asti.

Päälle tehtiin papan kanssa voimaa keskivartaloon. Liikkeinä: "pyyhkijät", voimapyörä seisten, "Stallonet ja kevennetyt Stallonet". Ihan hyvä treeni . . :)


Perjantai 25.1.2013 aamulla keuhkojen avaus akselin raa'alla rinnallevedolla

Tällä kertaa keuhkoja avattiin akselin rinnallevedolla.
104,4kgx5(3suoraa+2vatsapompulla, aikaan 44sek.),about 1min tauko.->84,4kgx10(kaikki suoraan noin aikaan 1:35), tauko 30sek. Edelleen 84,4kgx7(5suoraa ja kaksi pompulla aikaan 1:28), tauko 1:10sek,->74,4kgx12(11suoraa ja 1 pompulla aikaan 1:37), päälle 11 burbeeta. Setin kokonaisaika 8:48. Keuhkot aukesi OK ja samalla tuli hyvä akselinrinnallevetoreeni . . :)

about 5min huilin jälkeen otin päälle muutamia sarjoja vauhtipunnerrusta allemenolla pelkällä tangolla ajaakseni tekniikkaa sisään . . :)

Hyvä aamutreeni . . :)

Aamupäivällä forkkuje ja olkapäiden hieronta sekä syvärentoutumisharjoitus by my coach Teemu Eloranta

Illalla Etukyykkyvariaatio+hermotuksen ajoa akselipunnerrukseen+hermotuksen avausta loikilla

1.Etukyykkyvariaatio 1x5,3,6
2.Vauhtipunnerruksen tekniikkaharjoittelua hermotuksen sisään ajamiseksi tyhjällä akselilla (34,4kg) 8x3
Päälle hermoston avaamiseksi loikkia 103,5cm narun yli 1,1,1<- alussa kuulemma todella reilusti yli 1,1,1<-muutamat hipoi, joten päälle 1 täydellisesti onnistunut suoritus ja himaan.

Todella hyvä reeni, etukyykkyvariaatiossa taas enkat, samoin naruloikissa ja lisäksi tuntuu siltä että allemenollisen vauhtipunnerruksen idea rupeaa löytymään . . :)


Lauanatai 26.1.2013 Lajitreeniä Luumäessä

1. Merkkari, lämmöt + päivän kova kävely 15,5m x ~320kg aikaan 25sek.
Päälle lyhyitä nopeuskävelyitä eri ottein tyhjällä merkkarilla.
2. Kaljatynnyrinkanto, kaksi erillistä kertaa juoksusuora (60m?) päästäpäähän kahdella otteen vaihdolla (~40sek ja 32sek).
3. Aitaloikkia, hermoston avaamiseksi loikkia aitojen yli 1x3, 1x2, 1x1
4. Päälle edelleen vauhtipunnerruksen allemenon sisäänajoa, tällä kertaa tangolla 1x3x20kg, 1x3x30kg, 1x3x40kg

Tänäiseen merkkariin ihan tyytyväinen. Matka kuitenkin sama mitä tulevissa kisoissa, paino useampi kymmenen kiloa enemmän ja pystyin kävelemään matkan yhtäjaksoisesti. Virheitähän toki tuossakin sattui (horjahtelua), joten sitäkin kautta pystyn lisäämään vauhtia ja muutenkin lisäämään nopeutta.
Kaljatynnyrinkannossa alkaa myös ideat löytymään, nyt vaan lisää painoa tynnyriin sekä nopeutta nostoihin ja kävelyyn.
Vauhtipunnerruksen allemeno rupeaa ainakin omasta mielestäni tuntumaan ja jopa näyttämään luonnolliselta sekä hyvältä. Huomenna punnerruspäivä, joten sen jälkeen on toivottavasti samat tuntemukset ja vähintään yhtä hyvä fiilis . .

Treenin päälle äitimuorin lihapatojen ääreen. :) Illalla sauna + palautumisen nopeuttamiseksi lumihangessakäynti. Hyvä treeni ja muutenkin hyvä päivä . . :)


Pieni kooste treenistä:Sunnuntai 27.1.2013 kaksi punnerrustreeniä

Päivällä: akselipunnerrus+akselimaven testus sekä vähän apuliikkeitä

Vauhtipunnerrusta akselilla allemenolla, lyhyitä sarjoja kisapainoon asti, jolla kolmonen.
Päälle testasin huvikseni kisoissa olevaa maastavetoa akselilla, kisoissa ~197,5kg ja nyt vedin testinä rontti 200kg ja se ei kyllä painanut mitään.

Illalla (liian myöhään) sirkuskässäriä + yläkropan bodailuja

Illalla sirkuskässärillä ykkösiä 63kg asti, jolla pari ykköstä. Päälle tein apuliikkeitä ja bodasin yläkroppaa.

Sain kaverilta lainaan toisen sirkuskäsipainon, joka on nyt about 50kg:n painoinen. Tämä on ihan loistojuttu, helpottaa lämmittelyä ja mahdollista tekniikan hiomista ! ! :) Isot kiitokset kaverilleni Joonakselle ! :)

Punnerrukset eivät kulkeneet läheskään niin hyvin mitä olisin halunnut, mutta menkööt sen piikkiin että kroppa rupeaa olemaan jo suhteellisen jumissa kolmesta treeniviikosta. Nyt pikku neljän päivän huili ja sitten uudella innolla sekä voimalla lajitreenien pariin . . :)
Tälläviikolla aloitin virallisen yhteistyön Heavy Eventsin kanssa. Heavy Events myy vahvamiesharjoittelussa tarvittavia tarvikkeita sekä varusteita ja järjestää alan tapahtumia. Ko. yrityksen sivuille pääset täältä: http://www.heavyevents.fi/

Lisäksi jo aiemmin aloittamamme yhtesityö Fitnesstukun kanssa julkistettiin Fitnesstukun facebook sivuilla, johon liittyen yllä oleva kuva. Fitnesstukun facebook sivuille pääset klikkaamalla tästä. Kannattaa käydä tykkäämässä tukun sivuista niin saat aina tietää ensimmäisien joukossa uutuuksista ja viikottaisista tarjouksista ! 
Fitnesstukun kotisivuille pääset klikkaamalla tätä, tai sivujeni ylälaidassa olevan bannerin kautta.

Olen enemmän kuin tyytyväinen kun olen päässyt mukaan todella kovatasoisiin teameihin ja saan tehdä yhteistyötä alan huippujen kanssa ! ! :) 
Nyt tosiaan muutama ylimääräinen palautumispäivä ja sitten käynnistyy intensiivinen ja toivottavasti huippu hyvä lajitreenijakso kohti mm:iä ! ! :)

Pysykäähän kanavalla ! 

:Sami
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti